• Novinky

            • Gömöri Hagyományok Hete...

            • A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása!” (Morus Tamás)

              A néphagyományok megismertetése, átadása a gyermekeknek minden iskola legnemesebb feladatai közé tartozik. S ha ezt sikerül olyan programok keretén belül, ahol az átélt tevékenységek a közös élmény felemelő erejével hatnak a gyermekre, akkor elmondhatjuk, hogy nem csak érzelmi kötődés, hanem egy komplex személyiségfejlődés elősegítője is a program.

              Diákjaink ilyen élmény részesei voltak a Gömöri Hagyományok Hete programsorozat harmadik és negyedik állomásán. A mesemondó fesztivál szervezője az Almágyi Alapiskola volt, míg a népdalfesztiválnak a feledi Szombathy Viktor Alapiskola adott otthont. Mindkét rendezvényen remekül helytálltak  tanulóink, akiknek szívből gratulálunk és köszönjük a belefektetett munkát!

               

            • TURISZTIKAI SZOMBATOK

            • Az elmaradt Körtvélyes – Derenk – Szádvár túra november 17-én, pénteken, megvalósításra (pontosabban pótlásra) kerül. 🍁 A természet még színesebb is lesz, hogy túrázás közben legyen miben gyönyörködni! 🍂 

               

              Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://tinyurl.com/potlotura

            • NOVEMBER 11. – MÁRTON NAPJA

            •  

              Szent Márton üzenete a gyerekek számára is az egyik legcsodálatosabb üzenet. A legendából megértik ugyanis a számukra lényeges dolgot ‐ jót cselekedni, megosztani azt, amink van. Ezért idén iskolánk napközis csoportjai egy egész héten át tartó Márton kihívásban vettek részt, mely két részből állt.

              Egyfelől,az volt a célunk, hogy megerősítsük bennük az önzetlen szeretet fontosságát, hogy néha elég egy őszinte kérdés, odafordulás, vagy egy ölelés. Így a hét minden napján egy jócselekedetet kellett végrehajtaniuk.

              Másfelől ennek az igaz embernek a történetéből közösen készítettünk egy nagy leporellót. A legendát részekre bontva minden napközis csoport tanulói kis könyvszerkősztékké, írókká és illusztrátorokká válva alkották meg a saját oldalukat a könyvből.

              A pénteki nap már a ludakról szólt. Készültek lámpások, lehetőségük volt a kezükbe venni lúdtojásokat és a hét lezárásaként valódi lúdtolakkal szignálták az általuk készített csodaszép leporellót.

              A hét végére a gyerekek olyannyira azonosultak a Mártoni üzenettel, hogy maguk ajánlották fel, hogy ők is szeretnének adni a saját "köpönyegükből". Szüleik jóvoltából ‐ hálásan köszönjük! ‐ rengeteg adomány gyűlt össze, amit pénteken a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékoztak.

              MERT ADNI JÓ…

               

            • RENDHAGYÓ IRODALOMÓRA

            • Egy borongós őszi péntek délelőttön szívet-lelket melengető zenés előadáson vettek részt diákjaink a rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár tetőterében. A zenés-irodalmi előadás PONT 12 KÖNYÖRGÉS címmel Petőfi Sándor költészete nyomán készült, az előadók Laboda Róbert slammer, Zsapka Attila és Emmer Péter pedig ének és gitár.

              A diákok egy részét Laboda Róbert Mai Petőfi c. írása és előadása fogta meg, Zsapka Attila kellemes énekhangját élvezettel hallgatták, míg a zenészdiákokat leginkább Emmer Péter virtuóz játéka nyűgözte le.

              Köszönjük szépen az élményt!

              Károlyi Katalin, Sebők Attila és a V.O/1.G és VI.O/2.G osztályok tanulói

            • Sikerek a RoboSumo versenyen


            • ​​​​​​​​​​​​​​2023. október 26-án iskolánk tanulói részt vettek a Közösségi Technológiák Központja által megszervezett RoboSumo versenyen. A versenyen 10 csapat versengett. Komoly mérkőzések voltak a Miskolcról, Esztárról, Fülekről érkezett csapatok és a mi csapataink között. Egy nagyon sikeres napot zárva a következő eredményeket értük el:

              1. hely: Kimi 2.0 (csapat) – Valacsay Flórián, Valent Ádám

              3. hely: Armageddon (csapat) –  Ibos Zsombor,  Kovács Richárd Bence

              9. hely: REA(csapat) – Főző Botond, Miko Dominik .

              A futamok bírói iskolánk diákjai voltak: Odler Krisztián és Mišurák Balázs.

               A döntő párharc:

              Bővebben a versenyről itt lehet olvasni.

               

              Mindenkinek gratulálunk! A további versenyekhez jó felkészülést kívánunk!   

                                                                                                                           az iskola vezetősége

            • Élmény az élménypedagógia

            •     2023. október 14-én többen (Ádám L, Károlyi K., Majercsík M., Mihályi Á.) részt vettünk a Bátkában megszervezésre került élménypedagógiai konferencián. Annak ellenére, hogy évente több továbbképzésen veszünk részt új és hasznos tapasztalatokra tettünk szert. A Katalizátor Pedagógusképző Központ két előadója egy egész napra lekötötte energiáinkat.  A játékok nem csak élményt nyújtottak, hanem elgondolkodtattak, mit, mikor és hogyan lehet felhasználni a napi rutinunkban. Megtapasztaltuk, hogy a bemutatott és kipróbált módszerek nem csak játék, hanem komoly munka, és nem csak csapatépítésre, széleskörű kompetenciák, a kognitív tudás, az EQ fejlesztésére vethetők be, hanem még élményt is nyújtanak azáltal, hogy túllépnek a tanítási órákon használt módszerek keretein, hiszen kreatívak, kihívást jelentenek, saját határaink feszegetésére is teret engednek.  ( a résztvevők )